новини

ПТАХІВНИЦТВО-2016 у м.Трускавець
ISO 22000_2005_KRONOS1.pngШановні колеги!

Запрошуємо Вас ві...

Виставка АГРО-2016
AGRO20168-11 червня у м.Києві проходила міжнародна виставка АГРО-2016 за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольс...

АГРОПОРТ 2016 ЛЬВІВ
AGROPORT2-16АГРОПОРТ 2016

Наші фахівці взяли участь у виставці "АГРОПОРТ", яка проходила у м.Львів.
...

3 сесія Міжнародної Школи Кормів 2016
логотип МШК6-12 червня 2016 року у смт Затока (Одеська область) пройшла 3...

Українські підприємці на18-у Марокканському міжнародному салоні птахівництва
10 українських компаній, які представляють малий та середній бізнес  України, вперше взяли у...

Ми на виставці і конференції "Птахівництво-2015" у м.Трускавець!
IMG_2236.JPGПП "Кронос Агро" на виставці "ПТАХІВНИЦТВО 2015"


...

ЖИТТЄДАЙНА СИЛА ПРОБІОТИКІВ

 ЖИТТЄДАЙНА СИЛА ПРОБІОТИКІВ

Ми звикли до того, що, коли йдеться про мікроорганізми, то маємо на увазі переважно якісь шкідливі бактерії. Проте, у природі широко розповсюджені корисні мікроорганізми.   Одними з таких є лактобактерії, які утворюють молочну кислоту, що позитивно діє на кішківник, та деякі види бацил, що секретують травні ферменти і  допомагають у такий спосіб ефективно перетравлювати корм. Надзвичайно важливими для травлення жуйних є мікроорганізми рубця, які допомагають руйнувати клітковину і перетворюють її у поживні речовини, що засвоюються у наступних відділах кішківнику. Більшість корисних бактерій конкурує з умовно-патогенними бактеріями з допомогою так званого "конкурентного витіснення". Колонізуючись на поверхні кишкового епітелію, корисні бактерії захоплюють вільні місця і не допускають туди шкідливих мікроорганізмів. У науковій термінтлогії такі корисні бактерії називать пробіотичними, а препарати, що виробляються на їх основі - пробіотиками. Пробіотики не слід плутати з пребіотиками,, які теж виявляють антагоністичні властивості по відношенню до патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, але на відміну від пробіотиків, не є живими мікроорганізмами.

Пробіотичні та пребіотичні препарати у багатьох випадках можна поєднувати, досягаючи при цьому синергічного ефекту. Це цілком логічно, тим більше, що  деякі види пребіотиків є продуктами життєдіяльності пробіотичних бактерій. Наприклад, пребіотик молочна кислота утворюється молочнокислими бактеріями, пребіотик пропіонова кислота утворюється пропіоновокислими бактеріями, тощо. Пробіотичні та пребіотичні препарати мають принципові переваги перед кормовими антибіотиками, вони не накопичуються у організмі, не викликають утворення резистентних форм бактерій. Такі препарати можна використовувати протягом усього періоду вирощування тварин, аж до забою, а продукція, отримана з використанням цих препаратів, є екологічно чистою.

Велике значення мають пробіотики та пребіотики для силосування кормів та для зберігання кормової сировини. Корисні бактерії та продукти їх секреції перешкоджають розвитку пліснявих грибків, накопиченню мікотоксинів, що дає можливість знизити токсичність кормів, покращити конверсію корму та засвоєння поживних речовин.

Індустрія пробіотиків та пребіотиків широко розвинута у світі, у тому числі і у країнах СНД. Українське підприємство Кронос Агро виробляє широкий асортимент пробіотично-пребіотичних спеціалізованих препаратів та препаратів комплексної дії, розроблених спеціалістами фірми ТОВ Біоконтакт у кооперації з НВФ "Мікробіологічні пробіотики та консерванти"(м.Санкт-Петербург, Росія), та ВФ "Мікробіотики" (Республіка Білорусь).

 

Лактофлор (силосна закваска) - рідкий біологічний препарат чистої культури молочнокислих бактерій Lactobacillus plantarum, штаму РР 500/600, що містить не менше 1 млн. колонійутворюючих одиниць лактобактерій. Крім лактобактерій, препарат також містить ферменти: ксиланазу, амілазу, бета-глюканазу.  Лактофлор підвищує поживну цінність консервованих кормів, перетравність сухих речовин та клітковини, що сприяє підвищенню продуктивності тварин. Препарат, що додається до зеленої маси, викликає бурхливий ріст молочнокислих бактерій, що виробляють молочну кислоту, яка підкислює середовище, пригнічує процеси гниття,  перешкоджає процесам маслянокислого бродіння. Лактофлор змінює напрямок процесів бродіння до оптимального співвідношення молочної та оцтової кислот (70% та 30% відповідно). Препарат сприяє збереженню протеїну (більше 93%) та загальної поживної цінності силосу. Ферменти, що містяться у Лактофлорі, руйнують рослинні полісахариди, утворюючи при цьому прості вуглеводи, що є поживним субстратом для молочнокислих бактерій. Це дає старт швидкому розмноженню культури навіть з травами важкого силосування, які містять низьку кількість доступних вуглеводів. Витрата препарату складає 1 літр на 15 тонн зеленої маси. У верхній шар зеленої маси рекомендується вносити подвійну дозу препарату, це забезпечує захист силосу від гниття. Протипоказань для застосування препарату не має, мьясо і молоко від тварин використовують  без обмежень. Термін придатності препарату 3 місяці, температура зберігання від 4 до 25 С. Упаковка в поліетиленових флаконах або каністрах. Препарат має усі необхідні сертифікати і успішно застосовується у РБ та РФ, реєстраційне посвідчення в Україні.


Імунобактерин -L. Рідкий пробіотичний імунобіологічний препарат, містить суміш бактерій Bacillus subtilis  та Bacillus licheniformis у кількості 5х10\9 колонійутворюючих одиниць на грам, та хелатний цинк 0.5г/кг. Препарат зміцнює імунітет та підвищує збереженість поголів'я. Поліпшує мікрофлору кишківника шляхом бактеріальної колонізації, проявляє антагоністичну дію до патогенних та умовно-патогенних бактерій, покращує травлення і конверсію корму. Імунобактерин застосовують для бройлерів, несучок та батьківського поголів'я, індиків, поросят та свиней у дозі 1-2л на тонуводи методом випоювання, та для телят з розрахунку 10 г на теля у день з молоком або з ЗЦМ. Термін придатності препарату 12 місяців при зберіганні при температурі від 2 до 10 С, або 6 місяців при зберіганні при температурі від 10 до 25 С. Зберігати препарат слід в темному сухому приміщенні, уникаючи попадання прямих сонячних променів. Упакування - пластикові флакони або каністри 0, 1 - 10 л. Реєстраційне посвідченняв Україні ВВ-00280-02-10.


Імунобактерин-D - препарат такого ж складу та дії, як і рідкий Імунобактерин, але у вигляді порошку, що дозволяє застосовувати його у процесі приготування кормів, або вводити у премікси та БМВД. Дозування: 0, 2 -0, 4 кг на тонну готового корму для усіх видів тварин, телятам 5 г в день, розчинивши препарат у молоці або в ЗЦМ. Реєстраційне посвідчення в Україні ВВ 00279-02-10.


Вагінальні супозиторії Супозит Плюс (реєстраційне посвідчення ВВ-00281-02-10). Супозиторій вагою 4, 7 г містить 5х10\8 колонійутворюючих одиниць пробіотичних бактерій Bacillus subtilis  та  Bacillus licheniformis а також 4600 одиниць колістину сульфату та піноутворюючі компоненти. Комбінація пробіотичних бактерій з колістином забезпечує високу ефективність препарату. Супозит Плюс застосовується для лікування та профілактики ендометриту, маститу та покращення ефективності штучного осіменіння. Можна застосовувати препарат сумісно з антибіотиками: колістином, пеніциліном, амоксіциліном, тетрацикліном. Препарат не слід застосовувати сумісно з тілозином, гентаміцином, сульфаніламідами, енрофлоксацином та доксіцикліном, до яких чутливі бактерії, що містяться у Супозиті.

Метод застосування:

       
  • Корови - за 12 годин до парування і через 12 годин після парування по одному супозиторію. За кілька днів до очікуваного отелу по одному супозиторію інтравагінально одноразово, після отелу, після природнього або примусового звільнення матки від плаценти два супозиторія у порожнину матки відразу та один  через 10-12 годин. Після закінчення курсу антибіотикотерапії з метою профілактики дисбактеріозів по одному супозиторію, один раз на добу, протягом 3-5 днів. Супозиторії треба вводити за допомогою пальців рук якмога глибше, з дотриманням правил гігієни.
  •    
  • Свині, мала рогата худоба: аналогічно коровам, але у половинній дозі. Для цього супозиторій треба розламати на дві рівних частини  (по лінії розлому).
  •    
  • Супозит пакується у блістери, термін придатності два роки.


Повернення до списку